Fem un repàs a algunes de les tasques que el nostre grup ha estat fent durant este mes de maig, a través de les publicacions en premsa.

Este mes hem celebrat un important esdeveniment des de la Regidoria de Promoció Econòmica. Burjassot Obert s’ha configurat com un espai de debat, aprenentatge i networking per als comerciants del poble, amb el plat fort de la xarrada motivacional del conegut conferenciant Emilio Duró.

IMG_20160529_113928034
També ha sigut notícia l’acte de comiat de dos dels cursos que s’ofereixen des de l’entitat pública CEMEF: “Muntatge de mobles i elements de fusteria” i “Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria”, a través dels quals 24 joves de Burjassot s’han iniciat en el coneixement d’una professió i han millorat les seues oportunitats laborals.

Des de la regidoria de Sostenibilitat, Medi Ambient, Agenda 21 i Mobilitat, s’ha celebrat la tercera reunió del Consell Agrari; esta vegada, s’ha abordat la qüestió de la seguretat als camps, per a la qual cosa es va convidar a assistir al Subdelegat del Govern, Juan Carlos Valderrama, entre d’altres. El regidor, Emili Altur, ha proposat fer una campanya de conscienciació a través dels mitjans municipals.

Des de la regidoria d’Igualtat, a més de continuar amb la recollida de portabebés per a Síria i l’Escola d’Igualtat, s’ha continuat treballant en la planificació de noves accions i campanyes de sensibilització. Entre elles, Servei Dona ha proposat que siguen els mateixos xiquets i xiquetes dels col·legis els qui vetllen pel manteniment d’actituds igualitàries i no discriminatòries dins dels seus centres, com a agents d’igualtat.  La iniciativa s’ha presentat durant la reunió mantinguda conjuntament amb l’Oficina de Sostenibilitat Local i l’Oficina de Promoció del Valencià i organitzada en el marc de Burjassot, Ciutat Educadora.

També des de l’Oficina de Promoció del Valencià, el mes de maig ha continuat l’activitat amb les propostes de cinema en valencià, esta vegada als col·legis del poble. La  iniciativa, que se suma a la tradicional campanya de cinema en valencià dirigit al públic en general, tracta de posar en valor la cultura en la nostra llengua i normalitzar entre els més menuts el fet de disfrutar del cine en valencià, amb els companys i les companyes.

20160503_151742

Quant a la nostra activitat política, davant la concentració organitzada des d’Escuelas Católicas de la Comunidad Valenciana (Escacv), amb suport de l’Arquebisbat de València i la Federació de Centres d’Ensenyament de València (Feceval), Compromís per Burjassot va creure convenient reafirmar la seua defensa de l’educació pública i el seu suport al conseller d’Educació Vicent Marzà. Ho vam fer amb un comunicat que també va ser publicat a premsa.

Quant a la nostra activitat política, hem aconseguit traure endavant una moció perquè l’Ajuntament notifique a totes les empreses de Burjassot l’obertura de processos de contractació de serveis i obres, de manera que aquestes puguen concòrrer en igualtat de condicions.

La mesura es va abordar en el ple del mes de maig, i va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics amb representació.