La Mesa de les Corts Valencianes ha acordat en la seua última reunió la plantació de la varietat de figuera Bordissot al jardí del parlament valencià.

La iniciativa, promoguda des l’Ajuntament de Burjassot, pretén recuperar un exemplar d’esta figuera Bordissot, de la qual té referència des de l’any 1390. Tal i com s’explica al material editat per l’Oficina de Sostenibilitat Local, en eixe any hi ha constància de la petició del rei Joan I, qui, des de Saragossa, sol·licita de mallorca la tramessa de set esqueixos de figuera per plantar-los a la seua residència. També fou introduïda per la família Borja amb el nom “fici Borjoti” a Roma.

Malgrat la importància històrica, botànica i agronòmica de la figuera Bordissot, només hi ha censats dos exemplars adults al nostre territori. Per això, Les Corts han decidit donar suport institucional per a difondre i recuperar una varietat pel seu valor simbòlic per a la que fou la casa dels Borja al cap i casal i per la recuperació del patrimoni natural de l’Horta.

figuera figuera 4 figuera 1