Reafirmem el nostre suport a l’educació pública i a les polítiques del conseller Marzà

Davant la recent concentració organitzada des d’Escuelas Católicas de la Comunidad Valenciana (Escacv), amb suport de l’Arquebisbat de València i la Federació de Centres d’Ensenyament de València (Feceval), Compromís per Burjassot vol reafirmar la seua defensa de l’educació pública i el seu suport al conseller d’Educació Vicent Marzà.

Així mateix, volem expressar la nostra indignació davant el que considerem una utilització política que s’està fent d’un assumpte que, amb les dades a la mà, no fa més que augmentar la capacitat d’elecció per part de les famílies i reduir la incertesa a l’hora de triar centre. Enguany, per primera vegada, s’ha fet un arranjament escolar conjunt de tots els centres sostinguts amb fons públics. Això significa que s’ha considerat i planificat al mateix temps l’oferta educativa dels centres públics i dels centres privats concertats, de manera que la matriculació a les escoles es duu endavant conjuntament independentment de la titularitat del centre. Així, es garanteix una visió de conjunt de les unitats en el context educatiu d’un barri o ciutat, de manera que s’autoritzen unitats o no amb una visió global dels municipis.

Amb aquesta nova planificació, s’ha aconseguit recuperar en un any les retallades que l’antic govern havia fet en educació al llarg de l’ultima legislatura, amb un balanç positiu total de 442 noves unitats. En el cas concret de la concertada, s’han suprimit unitats que estan per baix de la ràtio mínima determinada pels directors territorials, tal com demana la llei. Tot i això, s’han mantingut les dels centres concertats que compten amb més d’un 30% d’educació compensatòria; és a dir, amb alumnat que prové d’entorns o col·lectius vulnerables o perill d’exclusió social.

Amb això, el còmput total d’unitats concertades pel curs 2016-2017 és de menys 3. Cal recordar que el govern del Partit Popular entre els anys 2012 i 2015 va retallar 606 unitats de l’escola pública que va suposar vora 4.000 acomiadaments de docents de l’ensenyament públic.

Des de Compromís per Burjassot coincidim en la valoració que ha fet el conseller Vicent Marzà, quan assegura que en eixes crítiques a l’arranjament hi ha un interés polític i electoral evident per part de l’oposició, i ens manifestem, una vegada més, en favor d’un ensenyament de qualitat i públic, on l’opció concertada responga sempre a criteris de necessitat educativa.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *