Aquest dimarts s’ha celebrat la tercera reunió del Consell Agrari Municipal, l’òrgan de participació ciutadana que canalitza les relacions amb el sector agrari i que coordina l’Oficina de Sostenibilitat municipal dirigida pel Regidor de Medi ambient, Agenda 21 i Mobilitat, Emili Altur.

En primer lloc, s’ha abordat la qüestió de la seguretat als camps, per a la qual cosa s’havia convidat a assistir al Subdelegat del Govern, Juan Carlos Valderrama, juntament amb el cap de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia, Héctor Maicas i el cap de la Policia Nacional a Burjassot, Alfredo Talavera, al Regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero i al cap de la Policia Local de Burjassot, José del Río. El subdelegat del govern ha explicat als assistents que, amb les dades a la ma, «no es pot dir que hi ha haja hagut un augment de la inseguretat als camps de Burjassot». Valderrama ha insistit en el fet què estan treballant en coordinar les diferents unitats i cossos per tal d’actuar més efectivament, però que s’actúa preferentment a les zones on hi ha problemes detectats, i eixes són les zones des d’on venen denúncies.

El cap de la Unitat Adscrita, per la seua banda, ha informat sobre el Document data, un document que han de complimentar i signar els llauradors i donar als transportistes, per evitar després que el producte furtat puga ser legalitzat.

Solucions també des de l’Ajuntament.

Per part dels agricultors i agricultores, s’ha alertat del problema del “bolseo”, que és un problema d’educació. El regidor de Medi Ambient, Emili Altur, ha proposat fer una campanya de conscienciació a través dels mitjans municipals. Per a l’edil, «és important recordar que, entre d’altres moltes coses, per als llauradors, l’Horta és un mode de vida i de subsistència. Qui furta collites, per molt poc de producte que siga, està furtant a algú allò que és seu. Des de l’Ajuntament utilitzarem els mitjans municipals necessaris perquè els veïns i veïnes prenguen consciència d’això».

Sobre la dificultat d’acudir a comissaria per a fer aquestes denúncies en temps de collita, s’ha programat la celebració d’una sessió de formació dins el Consell Agrari amb l’objectiu de mostrar-los com es fan les denúncies online i altres procediments administratius que els puguen ser útils.

D’una altra banda, s’ha informat als presents sobre la presa d’aigua sol·licitada per a la zona de l’horta, per a la qual cosa s’ha comptat amb la participació de l’enginyer de l’Ajuntament, José Manuel Calpe. Segons s’ha explicat des de la Regidoria, resolta la part tècnica, cal el tràmit administratiu relatiu a la gestió de l’aigua, en el qual s’està treballant.

IMG_20160517_202438467_HDR IMG_20160517_200718018_HDR IMG_20160517_200704653 IMG_20160517_200632926_HDR