Fem un repàs a algunes de les tasques que el nostre grup ha estat fent durant este mes d’abril, a través de les publicacions en premsa.

En primer lloc, el regidor Emili Altur, com a responsable de Medi Ambient, va reunir-se el dia 1 amb el Secretari Autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori, Jose-Vicent Boira, per a abordar la problemàtica del soroll als carrers pròxims a la CV-35 al seu pas pel municipi.

La instal·lació d’unes pantalles acústiques que puguen paliar la situació és una reivindicació històrica del grup Compromís per Burjassot, en defensa del dret al descans de les persones residents a la zona.  

reunió emili 2Durant la reunió, a més, Boira va convidar l’Ajuntament a participar en la reunió informativa referent a l’Anell Verd Metropolità de València, un nou itinerari circular d’uns 52 quilòmetres de llargària, que recorre l´Horta de València i  el front litoral. Tot i quedar fora de la infraestructura, durant la reunió, Burjassot va demanar millors connexions amb els municipis  de dins, però també de fora de l’anell.

escola igualtat

Des de l’àrea d’Igualtat, este mes d’abril s’ha encetat un ambiciós projecte comarcal; el d’una Escola d’Igualtat, que ajuda a 15 dones de Burjassot a empoderar-se de manera igualitària i dur eixe empoderament al seu entorn social. Pròximament la iniciativa es durà a terme en altres poblacions de la comarca. A més a més, Burjassot s’ha afegit a la campanya #PortabebésParaSíria, que s’encarrega de fer arribar bandoleres, fulards i motxilles portabebés  a les famílies que pateixen la guerra a Síria. Així, des de principi de mes, Espai Dona és punt de recollida.

S’ha facilitat informació de la campanya als tallers de lactància i criança i als centres de salut, perquè cap pare o mare perda l’oportunitat de donar-li una segona vida a un article tan útil com el portabebés, i les dones del taller de costura organitzat per CEMEF s’han sumat a la iniciativa confeccionant portabebés que han portat a Espai Dona.

D’una altra banda, el 14 d’abril l’Ajuntament de Burjassot va dur a terme un nou sondeig per a determinar quin serà, finalment, l’ús comercial que tinga el Mercat rehabilitat. Des de Compromís, hem manifestat la nostra disconformitat amb el mecanisme triat per a decidir l’ús futur de l’edifici de l’antic mercat. Apostem per la transparència en les decisions municipals i per tant estem a favor de realitzar consultes populars, però considerem que, no havent-se declarat formalment les noves instal·lacions com a Mercat Municipal definitiu, no és el moment adequat per promoure una enquesta que pot donar un resultat inaplicable.

puerto mediterraneoDes de Compromís veiem amb preocupació l’avanç del projecte Puerto Mediterráneo. És per això que refirmem el nostre suport a tots els moviments cívics que lluiten per aturar-lo i per a protegir el paratge de la Mola.

Durant este mes també hem continuat amb les habituals trobades amb entitats i associacions de Burjassot. El 18 d’abril ens reunirem amb el Patronat Joan XXIII, i el dia 28 fèrem una interessantísima visita al Centre Ocupacional Los Silos. 

Quant a la nostra activitat plenària, el ple del mes d’abril ha tirat endavant, entre d’altres, una moció presentada per Compromís per a demanar a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que s’accelere la creació de l’Autoritat única de Transports Metropolitans.