Compromís per Burjassot vol manifestar la seua disconformitat amb el mecanisme triat per a decidir l’ús futur de l’edifici de l’antic mercat. El Grup Municipal, del qual depèn l’àrea de mercats, aposta per la transparència en les decisions municipals i per tant està a favor de realitzar consultes populars, però considera que, no havent-se declarat formalment les noves instal·lacions com a Mercat Municipal definitiu, no és el moment adequat per promoure una enquesta que pot donar un resultat inaplicable. El Regidor de Promoció Econòmica Roc Senent, de qui depèn la gestió dels mercats i mercadets, ha manifestat dubtes davant la situació del nou mercat i les possibles conseqüències legals que aquesta puga tindre a l’hora de fer realitat el projecte que ixca de les urnes. En paraules del Regidor, “primer caldrà declarar Mercat Municipal Definitiu l’actual edifici provisional i després estudiar els possibles usos de l’edifici històric.” Així mateix recorda que existeix un estudi finalitzat en  gener de 2014 en el qual es fa una “Anàlisi de viabilitat dels usos del Mercat Històric”, que l’anterior Regidor de Mercat Emili Altur va presentar als comerciants.

Senent assegura que ha transmès personalment aquesta postura a l’Alcalde Rafa Garcia, i que l’enquesta ciutadana és una iniciativa exclusiva de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Burjassot. A més, segons denuncia, que l’enquesta ha produït malestar entre els concessionaris del Mercat Municipal.

El pròxim dijous l’Ajuntament de Burjassot durà a terme un nou sondeig per a determinar quin serà, finalment, l’ús comercial que tinga el Mercat rehabilitat. Els veïns i les veïnes que ho desitgen podran votar l’opció que consideren més convenient de les quatre propostes que el personal tècnic de l’Ajuntament ha seleccionat d’un total de 180 idees.