La localitat de Burjassot va participar el passat dijous en la reunió de presentació del tram Oest de l’ Anell Verd, el recorregut per a bicis i vianants que comunicarà l’horta amb el mar a través de camins històrics i naturals preexistents. El municipi ha demanat, juntament amb altres com Mislata o Xirivella, millors connexions amb els municipis  de dins, però també de fora de l’anell. Totes tres poblacions queden fora de la infraestructura però van ser convidades a la reunió informativa per proximitat dels seus termes amb la infraestructura proposada.

El regidor de Medi Ambient Emili Altur ha reiterat la necessitat d’actuar també «cap a fora» d’aquesta infraestructura, «de manera que es milloren les connexions amb els municipis afectats». Així mateix, s’ha congratulat del fet que tots els veïns i les veïnes de Burjassot podran beneficiar-se de la implementació de l’Anell Verd, tot i que aquest no passe directament pel seu terme municipal. «És una bona notícia, en qualsevol cas, perquè les nostres comunicacions a peu o bici es voran molt millorades. Projectes com aquest, finalment, ajuden a construir comarca, i això és important agrair-ho».

Aquest tram Oest que es presentava, el tercer licitat, després dels trams Nord i Sud, té una longitud de 16 quilòmetres que travessen pel Parc Natural del Túria, l’Horta de Benagéber, les Sèquies de Quart-Benaéeber, Mislata i Moncada, el Molí de Batà, la Torre Àrab i coves de Paterna, i l’Ermita del Salvador, entre d’altres.

L’Anell Verd té en la seua totalitat una longitud de 52 quilòmetres i, segons les estimacions, millorarà els trasllats sense cotxe de vora un milió i mig de persones.