El Teatre Tívoli es va omplir ahir de gom a gom en l’acte de lliurament dels Premis Sambori de Burjassot, que organitza l’Oficina de Promoció del Valencià, Aviva Burjassot, en col•laboració de la Coordinadora pel Valencià de l’Horta Nord i Escola Valenciana.

Vora 400 persones, entre alumnat, professorat i mares i pares van disfrutar d’una cerimònia ben divertida, conduïda per l’actriu i clown Vanessa Adamuz i amenitzada finalment pels Ramonets, el grup de música tribut als Ramones amb adaptacions del text en valencià i adreçat al públic infantil.

Enguany han participat un total de cinc centres: els col•legis Sant Joan de Ribera i Miquel Bordonau, i els Instituts Comarcal, Vicent Andrés Estellés i Federica Montseny, que han rebut una setantena de premis. La regidora de Promoció del Valencià Maria Viu juntament amb la d’Educació Laura Espinosa, ha sigut l’encarregada de fer el lliurament de tots ells.

Maria Viu ha animat els xiquets i xiquetes a continuar gaudint de la nostra llengua com a vehicle de comunicació però també com a ferramenta per a imaginar i contar històries. «Hi participen molts xiquets i xiquetes, i precisament això fa que siga molt engrescador per a la nostra regidoria, el fet de poder, una vegada més, organitzar aquest acte. Ens agrada molt trobar que hi ha una resposta tan bona, que entre els menuts del nostre poble hi ha tants artistes que ja s’atreveixen a inventar històries, i a més, en la nostra llengua.»