La Vicepresidenta de Consell i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, va participar aquest dijous en un acte celebrat a Burjassot, on va tindre l’oportunitat d’explicar davant la ciutadania, quines han sigut les principals polítiques de canvi del govern Botànic que han permés millorar la vida de les persones, i quins són els principals reptes de futur per a la pròxima legislatura.

Oltra va estar acompanyada per la candidata a l’alcaldia de Burjassot, Lluna Àrias, la qual aspira a ser la primera dona en la història al capdavant de l’Ajuntament de Burjassot. Amb aquest acte Compromís Burjassot dóna el tret d’eixida a la precampanya electoral de les pròximes eleccions municipals.

Amb un format d’acte proper, i amb una molt bona acollida per part del veïnat del municipi, que va omplir la sala d’actes de la Casa de Cultura, ambdues van poder respondre a les preguntes que el públic va formular.

La candidata a l’alcaldia, Lluna Àrias va fer un balanç de legislatura, explicant les millores aconseguides en les diferents regidories amb Compromís al govern de Burjassot i mobilitzant la ciutadania per consolidar el canvi. En paraules de Lluna Àrias, «A Burjassot encara tenim molts projectes per dur a terme i estem disposats a seguir treballant per aconseguir-los. Accelerem el canvi entre tots i totes, fem créixer Compromís, unim forces per ser-ne més. Ara més que mai ens cal una esquerra decidida i mobilitzada que faça front a l’augment de la intolerància amb polítiques valentes.»

Un dia després de l’aprovació en les Corts Valencianes, de la llei de Serveis Socials Inclusius impulsada des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra va posar en relleu que la nova llei garantirà «la universalitat del sistema» i situarà els drets socials a la mateixa altura que sanitat i educació, convertint-los en un «tret definitori de la Comunitat Valenciana» i garantint que qualsevol persona que els necessite tinga accés a ells.

A més, per a Oltra, «l’eliminació del copagament farmacèutic, la gratuïtat dels llibres de text, l’augment de les ajudes a la dependència, la universalitat de la sanitat, el reconeixement de la igualtat de les persones ‘trans’, l’aposta per la transparència i lluita contra la corrupció, els plans d’ocupació, la protecció del nostre territori o l’augment del professorat i la reducció de les ràtios, són alguns exemples de les mesures que s’han pogut dur a terme gràcies al fet que Compromís ha format part del govern del canvi».