Demanem una campanya específica de suport al professorat valencià

Compromís per Burjassot ha presentat al ple del mes de gener, previst per al pròxim dia 30, una moció per a demanar suport al professorat valencià.

En paraules de la nostra portaveu, Lluna Àrias, «Aquesta moció es presenta en primer lloc com a moció de suport al professorat valencià, però sobretot com a mostra de suport a nosaltres mateixos, a una societat que vol ser educada. Cal fer palés que per ser educats necessitem educadors i educadores i és del tot convenient que siguen persones tant honorables com honorades.»

Les dades de fracàs escolar al nostre territori són elevades: un 42,1% de l’estudiantat repeteix curs. Ens situem, així, quatre punts per damunt de la mitjana estatal del 36,1%, segons dades del mateix Ministeri d’Educació. Aquest desastre en l’educació valenciana ha estat conseqüència d’unes polítiques educatives més que millorables i en molts casos directament abocades al fracàs que s’han dut a terme les darreres dècades. El govern valencià actual ha incrementat un 12% la inversió per alumne respecte de l’últim executiu del PP.

Els darrers temps, algunes televisions han desplegat el seu sistema de marcatge contra una escola valenciana a Alfafar, acusant-la d’adoctrinament. Malauradament, aquesta escola va aparéixer, al dia següent, amb portes d’accés i despatxos destrossats. Representants polítics de diversa índole també han tractat d’embrutar l’honorabilitat del professorat que, tal com està provat per quaranta anys de d’ensenyament en democràcia, només s’han limitat al fer el seu treball.

Davant països com Finlàndia, al capdavant dels informes PISA, on el professorat és respectat socialment, Espanya se situa en unes posicions clarament millorables. No és difícil relacionar la poca valoració que compta el professorat a casa nostra amb els mals resultats. Tal com diu Lluna Àrias: «Una societat millor és una societat que dignifica el seu professorat, el fa costat i el tracta amb l’honorabilitat que es mereixen. Una societat irrespectuosa persegueix el seu professorat, el maltracta i titlla d’adoctrinador, ficant-los la por al cos perquè no diguen allò que no interessa a certs règims. Així, poden tindre captives les consciències, com també els coneixements dels ciutadans, de manera que pensen solament allò que interessa als poderosos. Demanem al govern de l’Estat que ature la campanya de persecució política contra els nostres professors i professores».

La llibertat de càtedra ha de ser declarada com un bé inviolable i les opinions, explicacions o declaracions ideològiques són normals quan parlem de matèries de l’àmbit de les humanitats. No hi ha un delicte com el que Ciudadanos i PP han descrit com a “adoctrinament” en cap país europeu, ni tan sols en els que tenen sistemes polítics més precaris.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *