Impulsem una moció per demanar igualtat salarial entre homes i dones.

Compromís per Burjassot ha presentat al ple del mes de gener, previst per al pròxim dia 30, una moció per demanar igualtat salarial entre dones i homes.

Al text de la moció, el grup demana que l’Ajuntament «inste al govern espanyol que inicie els tràmits per aprovar una llei d’equiparació salarial entre homes i dones.» Així mateix, Compromís demana que des de la Generalitat Valenciana es done suport a aquesta petició i inste al Govern Central que desenvolupe la llei el més ràpid possible.

Fa pocs dies totes i tots hem pogut llegir en premsa que Islàndia ha aprovat per llei la  igualtat salarial entre homes i dones. Islàndia sempre ha sigut un referent en la lluita contra les desigualtats entre homes i dones, no debades, en 2017 es situa com a l’Estat del món amb una menor escletxa de gènere segons dades del Fòrum Econòmic
Mundial, títol que ostenta des de 2008.

Malgrat això, Islàndia continua avançant cap a la igualtat, i s’ha convertit en el primer país en aprovar per llei l’exigència que les empreses (amb una plantilla superior a 25 persones) i organismes públics, que demostren que les seues treballadores i treballadors guanyen el mateix jornal pel mateix treball realitzat. Aquelles entitats que no ho puguen demostrar s’enfrontaran a sancions econòmiques.

Aquesta mesura pionera ha entrat en vigor a partir del dia 1 de gener de 2018 i és un gran pas per arribar a la igualtat real i efectiva entre homes i dones quant a salaris. A l’Estat Espanyol, la situació dista molt de la d’Islàndia, o altres països del nostre entorn. L’escletxa salarial de l’Estat Espanyol se situa en un 23,25%, això vol dir, una mitjana de 6000€ anuals menys per una treballadora que desenvolupa una feina d’igual valor que un home, segons dades de l’últim informe realitzat per la UGT.

En paraules de Lluna Àrias, portaveu de Compromís, «considerem més que necessari una llei com la que acaba d’entrar en vigor en Islàndia per tal de pal·liar aquesta injustícia social i econòmica que afecta a totes les dones treballadores. Traslladem al govern espanyol la nostra preocupació per la situació de discriminació, una més, que pateixen les dones de l’Estat Espanyol, que lluny de millorar, en els últims anys ha empitjorat».

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *