Aprovada la Renda d’Inclusió Valenciana contra l’empobriment i l’exclusió social

El ple de les Corts ha aprovat aquest dijous, amb cap vot en contra (PSPV, Compromís, Podemos i Cs han votat a favor i el PP s’ha abstingut), la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió, instrument pioner en la lluita contra l’empobriment i l’exclusió social.

El text aprovat contempla un import de 532 euros en el cas d’un titular, front els 385 actuals, tant en els casos en què la persona no necessite un itinerari d’inserció o d’acompanyament com en els casos en els quals sí ho requerisca. En cas que el sol·licitant renuncie voluntàriament a realitzar eixe itinerari, l’ajuda es reduirà fins als 266 euros.

També es felixibilitzen els requisits d’accés, sent necessari només un any d’empadronament, enfront dels 24 mesos actuals. A més, exigeix únicament la residència efectiva a la Comunitat Valenciana per a tenir dret a la mateixa, i amplia l’edat per a poder sol·licitar-la als 18 anys, alhora que elimina el límit d’edat per a percebre-la. Fins ara havies de tindre entre 25 i 65 anys per fer-ho.

Aquesta Renda preveu beneficiar a prop de 95.000 persones en 2020, any en què es produirà la seua última fase d’aplicació, i substituirà a l’actual renda garantida de ciutadania amb diferents tipus de prestacions.

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *