Compromís a Burjassot, Godella, Massarojos i Rocafort demanen l’estudi del projecte contra les inundacions als pressupostos

La regidora de Medi Ambient Lluna Àrias ha acudit aquest matí a les Corts, on, juntament amb l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, l’alcalde de Massarojos, Carles Verdeguer, i el regidor de Rocafort, Eduard Comeig, ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat per a incloure l’estudi del projecte contra les inundacions que afecten Burjassot.

La iniciativa és fruit de la reunió que van mantindre el passat mes d’octubre, d’una banda, representants dels consistoris de Burjassot, Godella, Rocafort i Massarojos, com a municipis afectats per les inundacions, i de l’altra associacions cíviques i ecologistes, i la Generalitat, amb l’objectiu de trobar possibles solucions a les inundacions del Barranc dels Frares i de la resta de municipis afectats. D’aquesta reunió es va decirdir És per això que es van mostrar d’acord en paralitzar el projecte de construcció d’un assarb a Godella amb afectació a la seua horta i també a les de Rocafort i Massarrojos, la construcció del qual hauria suposat una obra de gran impacte ambiental per aquestes localitats i l’horta

Durant la trobada, els quatre municipis afectats han presentat al director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, un acord conjunt en el qual aposten per habilitar infraestructures verdes que drenen l’aigua de les avingudes i construir un canal subterrani tan reduït com siga possible en l’horta per connectar amb el Palmaret Alt. Segons aquest acord, les actuacions haurien de començar en la part alta de la conca del Barranc dels Frares i la resta de subconques que afecten els altres municipis, amb la construcció de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenibles, una infraestructura que absorbisca l’aigua de pluja i reduisca el cabdal en les zones baixes evitant les inundacions. Aquestes instal•lacions, a més de servir de fre davant les avingudes, podrien funcionar com a zona verda per a usos cívics.

Segons ha explicat la regidora Lluna Àrias, «es tracta de una proposta de mínims, sobre la que la Generalitat haurà de elaborar un nou projecte amplament coparticipat per totes les parts.» Tant els ajuntaments participants com les associacions ecologistes han fet balanç positiu de la trobada, que suposa, han explicat, la implicació de la Conselleria, després d’anys d’abandonament, per a donar solució als problemes d’inundacions a Rocafort i Godella, i a la zona de Lauri Volpi de Burjassot.

Arxivat en: Moviments Socials, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *