Milers de persones ens manifestem per un Finançament just… i la tele no diu res.

La del dissabte va ser una jornada històrica en què tot el poble vam cridar i deixar ben clar que exigim un Finançament Just per a garantir el benestar i que ens deixarem la pell per aconseguir-lo. Al igual que moles veïnes i veïns de Burjassot, desenes de milers de valencianes i valencians vam eixir als carrers de València per a exigir el canvi en el model de finançament, un model injust que margina el nostre territori.

Una històrica manifestació que, tanmateix, no va aparèixer als informatius de la televisió pública espanyola. El grup de Compromís en el Congrés ha exigit explicacions al President de la Corporació de RTVE, José Antonio Sánchez Domínguez, per invisibilitzar aquest succés. La coalició no entèn per què la protesta pel tren a Extremadura va copar dos minuts de l’informatiu del passat dissabte mentre que ni es va fer menció a la multitudinària manifestació valenciana quan va ser notòriament superior en número d’assistents.

Des de Compromís alerten de la diferència en el tractament informatiu quan fins i tot les xifres de la Delegació del Govern assenyalen que la marxa valenciana va tindre tres vegades més assistents que la manifestació pel tren a Extremadura. La manifestació per un finançament just congregà a 17.000 valencians, enfront dels 6.500 extremenys, segons les dades de la Delegació. La diferència encara es dispara més  si el camparem amb els 60.000 assistents segons els organitzadors.

Des de Compromís han carregat contra el sectarisme a RTVE, una manca d’independència de la qual alerten els seus propis treballadors des de l’any 2012, amb el retorn del PP al davant del Govern.

Per la seua banda, el síndic del grup parlamentari Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que “l’èxit de la manifestació d’ahir ha de fer reflexionar al Partit Popular en el seu conjunt i a Isabel Bonig en particular. El PP va cometre una primera errada quan va anunciar que no acudiria a la manifestació. Després, va cometre una segona errada posant en marxa una campanya per intentar deslegitimar la mobilització amb una autèntica bateria de mentides. Però la seua major errada serà ignorar o menysprear el clam unitari i massiu que ahir van protagonitzar a València milers de valencians i valencianes. Si el PP i el govern central continuen ignorant una reivindicació com la d’un finançament just per a la nostra terra han de tindre clar que el poble valencià no els ho perdonarà mai”.

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *