No demanem res que no siga justícia. Una màxima que no ha complit, fins al dia de hui, cap dels sistemes de finançament al nostre territori.

Cada valenciana i valencià rebem 237€ menys que la mitja de l’Estat, o 839€ menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament. Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany, la nostra discriminació arribarà als 1.600 milions d’euros, si sols ens comparem amb la mitjana.

Estem en una situació insòlita, sobretot perquè tenim una renda per càpita inferior en 12 punts a la mitjana. I, no obstant això, som l’autonomia que menys recursos per habitant rep; l’única que, tot i ser pobra, aporta al conjunt de l’Estat. El resultat és insuportable per a la ciutadania valenciana. Davant d’aquesta prolongada discriminació, ja en l’any 2013 la Comissió de persones expertes per al disseny d’un nou model va assenyalar que el problema es remunta a l’inici dels sistemes de finançament autonòmic.

Per això formem part de la Campanya per un Finançament Just i a la manifestació unitària del pròxim 18 de novembre y per això ens manifestem este dissabte a partir de les 18:00 hores. Vine amb els veïns i les veïnes de Burjassot. Hem quedat a la porta de l’antiga seu d’Hisenda a les 17:50 per a anar junts. Per un #FinançamentJust!