Burjassot instarà al govern de la Generalitat i Central a tancar Cofrents

El ple de l’Ajuntament, celebrat el passat dimarts, ha aprovat amb els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE, EU i Totes amb Burjassot, la moció presentada per aquest últim per al tancament de la Central Nuclear de Cofrentes. El text demana el desmantellament de la Central al març de 2021, quan finalitza l’actual pròrroga de funcionament, elaborant i posant en funcionament des d’aquesta legislatura un Pla d’Eficiència, Estalvi i Energies Renovables que permeta la substitució gradual de les energies convencionals.

El PP ha votat en contra i Ciudadanos s’ha abstingut.

Així ha defensat la nostra postura la regidora Lluna Àrias, que s’ha fet càrrec recentment de l’Àrea de Medi Ambient del govern municipal.

D’altra banda, el ple ha aprovat una moció on es demana el canvi de codi dels contractes predoctorals de contracte d’obra i servei a contracte de pràctiques, per part de la Seguretat Social i una més per a la disminució del preu dels fàrmacs innovadors, a més de demanar mesures de transparència en el procés de finançament de la I+D mèdica. Per unanimitat s’ha aprovat una moció presentada pel PP per a la reducció de les taxes universitàries, “instant a la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport al fet que inicie les gestions necessàries” per a reduir les citades taxes en el pròxim curs.

En clau municipal, i també per unanimitat, ha eixit endavant una proposta per a la millora de l’accessibilitat als edificis municipals, a través d’una moció que insta a l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Burjassot a que “canvie les portes de la Casa Consistorial per unes que no presenten obstacle per a l’accessibilitat de persones majors i/o amb dificultats de mobilitat” i “faça un estudi o revisió dels edificis municipals que ofereixen serveis públics per a veure la necessitat de fer millores en aquest sentit”, i una altra per a la creació d’un arxiu d’estudi faller.

Finalment, el Ple ha aprovat, amb els vots a favor de l’Equip de Govern, PSPV-PSOE i Compromís, en contra de Totes amb Burjassot i l’abstenció de PP, Ciudadanos i EU, la proposta d’establiment i ordenació de l’Ordenança general de Subvencions.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *