Adèu al Mitjà: així són les noves proves de la JQCV que ajuden a parlar i escriure en valencià

Esta setmana s’han presentat els nous models de certificat de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià.

Es tracta d’una nova concepció dels certificats i les proves que, segons apunten des de la Conselleria d’Educació, ha tingut com a objectiu adequar-se al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües. A més, s’hi inclou també, i per primera vegada, l’equivalència amb les acreditacions de les universitats.

Els exàmens tindran, ara, un enfocament clarament comunicatiu, concebuts, segons s’ha explicat, com a punt de partida de l’aprenentatge i ús de la llengua i no com a punt final per simplement aconseguir un títol. Quant al calendari d’aplicació, serà progressiu, de manera que al juny d’enguany, a les proves dels nivells més bàsics, se sumaran les de Mitjà i Superior. En 2018 es realitzaran les noves proves de la resta de nivells i s’eliminaran les anteriors nomenclatures.

 

L’any 2016, la Conselleria va registrar 50.000 aspirants, que s’examinaren en 24 seus d’un total de quatre nivells, més tres proves de llenguatge específic.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *