La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt concedir un total de 175 beques de no-abandonament per a l’alumnat de les universitats públiques valencianes. L’aportació són 120.906 euros, amb els quals es pretén contribuir perquè l’alumnat amb dificultats econòmiques puga finalitzar els seus estudis a partir de la tercera matrícula i successives.

Aquest és el segon any que la Conselleria d’Educació concedeix aquest tipus d’ajudes, i que s’ha duplicat la quantia destinada passant dels 61.608 euros concedits en el curs 2015-2016 als 120.906 euros del curs 2016-2017. Això també ha suposat incrementar en un 62% el nombre de beneficiaris, passant dels 108 de l’any passat als 175 alumnes becats enguany.

Cal destacar que la conselleria ha destinat un total de 20.922.830 euros a la totalitat de beques convocades en 2016 -beques d’estudis universitaris, les d’excel·lència acadèmica, les complementàries del Ministeri d’Educació, les beques Erasmus, les de transport, les de no-abandonament i beques salari lligades a la renda- quasi un 24% més de fons que l’exercici anterior, en el qual es van destinar 16,9 milions d’euros.

Respecte a aquestes últimes, les beques salari, han estat 882 beneficiats, dels quals 368 corresponen a la Universitat de València, 214 a la Universitat d’Alacant, 127 a la Universitat Politècnica de València, 102 a la Universitat Jaume I de Castelló i 71 a la Universitat Miguel Hernández.

Les beques salari estan dirigides a l’alumnat que inicia per primera vegada els seus estudis universitaris el curs 2016-2017, les famílies del qual no poden fer front a les despeses derivades dels seus estudis universitaris. El llindar de renda que s’estableix és de famílies de quatre membres amb una renda de 18.000 euros i la nota mínima exigida és d’un 5.

El programa de beques universitàries de la Generalitat té un marcat caràcter social, ja que potencia la igualtat d’oportunitats per a cursar estudis universitaris; els criteris s’han establit pensant en aquelles famílies amb rendes més baixes i aquelles persones que o estan en desocupació o han de compatibilitzar treball i estudis per a fer front al cost de la matrícula.