L’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot,  dependent de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, dirigida per Emili Altur, ha anunciat la celebració, aquest mateix mes de gener, de la segona edició del curs d’introducció al coneixement de les orquídies per als veïns i veïnes del municipi.

El curs, que porta per títol “Orquídies, cures i trasplantament”, es desenvoluparà en cinc sessions a partir del dilluns 16, en horari de vesprada. Concretament, els dies 16, 19, 23, 26 i 30, de 18.30 a 20.30 h. en el centre socioeducatiu Díaz Pintado. Totes les sessions seran impartides per Tomàs Martínez, especialista i membre de l’Associació d’Orquidiòfils Valencians. El programa inclou l’estudi de les diferents parts d’aquesta planta, els factors ambientals per al cultiu i els enemics de les orquídies i remeis, a més d’un taller pràctic de trasplantament i adaptació a la semi hidroponia, un sistema de cultiu particular de les orquídies. Tot i això, segons informen des de l’organització, el temari es pot ampliar en funció del temps disponible i interés dels alumnes.

La primera edició del curs, que es va celebrar el passat mes d’octubre va ser tot un èxit, segons informen des de l’Oficina de Sostenibilitat. De fet, segons explica el regidor de Medi Ambient, Emili Altur, «la reedició del curs respon al fet que tantes persones es quedaren sense plaça per a la primera edició».

Aquest curs se celebra arran l’oferiment del mateix  professor, Tomás Martínez. En paraules de l’edil, «els Ajuntaments estem al servei dels veïns i veïnes, i hem de saber escoltar, les seues necessitats i demandes, però també les seues inquietuds i interessos, i aquest és precisament un bon exemple de com la iniciativa ciutadana pot arribar a materialitzar-se en activitats concretes.»

Les inscripcions s’han de formalitzar a l’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot, al correu electrònic [email protected].

👉 Ací teniu en cartell d’aquesta edició:

👉 I ací algunes imatges del que donà de si la primera edició: