L’Oficina Municipal de Sostenibilitat Local, dependent de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, dirigida per Emili Altur, ha organitzat el primer curs d’introducció al coneixement de les orquídies per als veïns i veïnes de Burjassot.

El curs, que porta per títol “Orquídies, cures i transplantament”, es desenvoluparà en quatre sessions durant el mes d’octubre de 2016, en horari de vesprada. Està impartit per Tomàs Martínez, especialista i membre de l’Associació d’Orquidiòfils Valencians. Quant als continguts, el programa inclou l’estudi de les diferents parts d’aquesta planta, els factors ambientals per al cultiu i els enemics de les orquídies i remeis, a més d’un taller pràctic de transplantament i adaptació a la semi hidroponia, un sistema de cultiu particular de les orquídies. Tot i això, segons informen des de l’organització, el temari es pot ampliar en funció del temps disponible i interés dels alumnes.

Les inscripcions s’han de formalitzar a l’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot, al correu electrònic [email protected]. De moment està tancat el primer grup, però s’espera obrir-ne un altre pròximament.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Emili Altur, s’ha felicitat per la bona acollida del curs, que s’ha organitzat arran l’oferiment del propi Tomás Martínez. «Aquesta activitat és, per tant, un fabulós exemple de cóm la iniciativa ciutadana pot arribar a materialitzar-se en activitats concretes. L’Ajuntament ha d’estar al servei dels veïns i veïnes, i saber escoltar, no sòls les seues necessitats i demandes, sinó també les seues inquietuds i interessos.»

*Imatge de capçalera via Unsplash.com. Autor: Joe Pilié

cartell-curs-orquidies-octubre_redu-2