Burjassot aprova recolzar i participar en el sistema SDDR

Amb els vots a favor de PSPV-PSOE i EU, a més dels de Compromís, l’oposició de PP i Ciutadans i l’abstenció de Totes amb Burjassot, el Ple de l’AJuntament de Burjassot ha aprovat la moció presentada per Compromís perquè Burjassot recolze i puga participar en el sistema de dipòsit, devolució i tornada (SDDR) d’envasos, una iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local.

Així ha sigut la intervenció d’Emili Altur en defensa d’este text:

El sistema SDDR és compatible amb tots els sistemes de gestió de residus municipals i suposarà, tal com marca el text aprovat, un estalvi per als Ajuntaments en la recollida, tractament i neteja de les llandes i botelles de beguda. Amb l’aprovació de la moció, es vol trasladar a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local, el suport de l’Ajuntament de Burjassot en la implantació del sistema selectiu de dipòsit, devolució i tornada (SDDR) d’envasos que vol impulsar el Consell en els municipis valencians i instar a instaurar el sistema en municipis de més de 20.000 habitant, com ara Burjassot.

D’una altra banda, y de manera conjunta, tots els grups han presentat una moció per a sol·licitar a la Conselleria d’Educació a implantar una Escola Oficial d’Idiomes en el municipi o, en defecte d’açò, un aulari d’alguna de les EOI existents. Tal com es desprèn del text aprovat, poblacions d’inferior grandària a Burjassot compten amb una EOI o, almenys, amb un aulari depenent d’una escola d’idiomes principal.

 

 

Finalment, des de Compromís hem votat també de manera afirmativa a la moció institucional, presentada per la Regidoria de Benestar Social i Igualtat, dirigida per Lluna Àrias, contra les violències masclistes, mostrant la seua total repulsa a tot tipus de violència de gènere. Amb l’aprovació de la moció, el Consistori, entre altres coses, “declara la seua voluntat de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat, una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories” i “es compromet a facilitar, a través dels mitjans públics dels quals disposa, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre homes i dones i de la violència masclista” i a no subvencionar “actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze el cos de la dona de forma sexista com a reclam publicitari”.

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *