Compromís vol que Burjassot es declare “municipi oposat al TTIP”

Des de Compromís per Burjassot hem presentat una moció, a la que s’han afegit Esquerra Unida i Totes, en la qual demanem al ple de l’Ajuntament que el municipi es declare a contrari al TTIP, el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions.

Considerem que la suposada major liberalització de les relacions comercials EUA-UE, tal com està concebuda, implicaria una rebaixa dels estàndards europeus i americans, és a dir de les regulacions que protegeixen al consumidor, als treballadors i al medi ambient, ja que s’enfronten als beneficis de les corporacions. A més, denunciem que posa en perill el funcionament de tots els serveis públics i de les compres públiques i que ignora qualsevol legislació nacional o local en matèria d’inversions, en permetre a les grans corporacions portar als governs locals, regionals i estatals davant tribunals privats en cas que es perjudiquen els interessos i beneficis que ells estimen de manera subjectiva.

El resum de tot açò, tal com afirmem a la moció, és que «les lleis del comerç prevalen sobre qualsevol altra consideració social, i ignoren la legislació nacional, regional o local, de tal forma que els ajuntaments i les comunitats locals es troben totalment sotmesos per aquest tipus d’ajustos estructurals restrictius.»

Per al portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot Emili Altur, aquest acord «suposarà, en la pràctica, una mercantilizació absoluta de les nostres vides i la submissió total de la sobirania dels estats als interessos de les grans corporacions». «El mes greu de tot és», en paraules d’Altur, «que aquestos acords s’estan negociant en secret, quasi nul•la transparència i sense cap control per part d’organismes públics que representen a la ciutadania».

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Moviments Socials, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *