El ple de Burjassot demana la derogació de les ATEs a iniciativa de Compromís

L’Ajuntament de Burjassot ha aprovat en ple una moció de Compromís per Burjassot per a demanar la derogació de la normativa relativa a les Actuacions Territorials Estratègiques, les ATE. En concret, el text, que ha tirat endavant amb els vots favorables de PSOE, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot, insta a l’Ajuntament a sol·licitar a les Corts Valencianes la derogació dels articles referits a aquestes ATEs en la llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, que l’actual Consell té previst modificar en els pròxims mesos.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot Emili Altur ha aclarit durant la seua defensa del text que «com a concepte no és roín, crear una figura acció estratègica, el problema és quan no se li dóna la paraula i la participació a les entitats afectades». Segons ha explicat, ell té constància de la intenció de l’actual govern de la Generalitat Valenciana de modificar aquestes figures, de manera que «no només es done veu al grup inversor, sinó també, i de forma ponderada, a aquells pobles, en primer lloc, que estiguen implicats amb el seu territori, i de manera secundària, els que es veuen afectats».

Al text de la moció, la formació assegura que «aquesta llei, amb la figura de les Actuacions Territorials Estratègiques, va relegar als ajuntaments al paper de simples espectadors sense capacitat de decisió en el futur del seu territori, obligant als municipis a assumir actuacions urbanístiques fruit del capritx del consell de torn, que decideix quins projectes són “estratègics” i on ubicar-los, sense tindre en compte que en algunes ocasions s’allunya molt de la sensibilitat i el projecte polític, urbanístic, econòmic i social de cada govern municipal.»

A més, es critica que la norma «accelera els processos d’aprovació de plans urbanístics, facilitant l’especulació urbanística» i «elimina garanties de transparència, concurrència i publicitat, donant als promotors privats facultats pròpies de l’administració».

Arxivat en: General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *