Ajudes contra la Pobresa Energètica i la Pèrdua de la Vivenda per a famílies en risc d’exclusió

Els veïns de Burjassot podran sol·licitar les ajudes que la Conselleria d’Habitatge, d’Obres Públiques i Vertebració del Territori ha posat en marxa per a ajudar-los a fer front al pagament del subministrament elèctric, de gas i d’agua i al lloguer. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Benestar Social dirigida per Lluna Àrias, ha iniciat els tràmits per a adherir-se al programa posat en marxa per la Conselleria d’Habitatge. Podran acollir-se aquelles famílies que, pels seus ingressos, no puguen fer front al pagament dels subministrament elèctric, de gas i agua, o al lloguer.

Àrias ha recordat que per a moltes famílies “és cada vegada més difícil satisfer les seues necessitats bàsiques de calefacció, refrigeració, il·luminació, aigua calenta sanitària… i això té també conseqüències greus en el seu benestar i, fins i tot, incidències sobre la seua salut física i mental”. Per a Àrias, aquestes ajudes posen de manifest que els poders públics “han de garantir, no sols el dret a tindre un habitatge digne, sinó també l’accés als subministraments bàsics d’energia i aigua potable a les famílies en situació de vulnerabilitat”.

Esta nova Ordre d’ajudes dirigides a llars en risc d’exclusió social i estan gestionades per la Generalitat a través de les entitats locals. Això significa que les famílies que vulguen sol·licitar-les hauran de dirigir-se a l’Ajuntament, que farà les valoracions oportunes sobre cada cas a través dels seus Serveis Socials.

Teniu tota la informació a la web de l’Ajuntament.

 

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *