Pañella es reuneix amb AMPES i es compromet a presentar una PNL per a la construcció d’una nova escola per al CEIP Sant Joan de Ribera

Josep Maria Pañella, diputat de la Coalició Compromís a les Corts Valencianes s’ha reunit aquest matí amb diferents representants d’AMPES d’escoles i instituts de Burjassot, que li han trasmés, en la seua condició de responsable d’educació al grup parlamentari de Compromís, les seues preocupacions, centrades sobretot en els darrers esdeveniments viscuts al CEIP Villar Palasí i CEIP Sant Joan de Ribera. A la reunió també han assistit Emili Altur, Portaveu Municipal a Burjassot i Diputat Provincial per València de Compromís i Jordi Sebastià, Alcalde del municipi.

En aquest sentit, Josep Maria Pañella els ha anunciat que ahir va registrar sis preguntes parlamentaries dirigides a la Consellera d’Educació, Maria José Català, demanant còpia de la factura entre l’administració competent i l’empresa adjudicatària encarregada de la reposició del sistema elèctric del Col·legi Públic Villar Palasí, còpia dels informes tècnics redactats a conseqüència dels danys en la estructura del Col·legi Públic Sant Joan de Ribera, còpia també de l’informe tècnic redactat pel tècnic responsable al col·legi els últims mesos per ser un centre de més de 40 anys, si Conselleria pot confirmar si els diners que estaven destinats a fer el CEIP Sant Joan de Ribera venien del Banc Europeu d’Inversió, dins del programa Creaescola 2, dotat de 300milions d’euros?, i ens eixe cas, on han anat a parar els 4,5 milions que costava el centre?Per part de la Consellera s’ha manifestat en declaracions publiques la responsabilitat de l’Ajuntament de Burjassot en el deteriorament del Col·legi Sant Joan de Ribera per la falta de manteniment, a més a més d’assegurar que no te “danys estructurals” i quenomés te problemes de xilòfags. En quins informes tècnics es base la Consellera per fer aquestes afirmacions? Per part de la Conselleria s’ha requerit per escrit a l’Ajuntament de Burjassot fent-li saber la seua deixadesa en la seua responsabilitats en el manteniment del Col·legi Sant Joan de Ribera? Per últim el diputat de Compromís pregunta a la Consellera d’Educació si garanteix la seguretat de l’alumnat, professorat, administratius i veïnat, fins que comencen les obres?

El Diputat de Compromís a les Corts Valencianes ha agraït l’esforç dels pares i mares que reclamen una major qualitat educativa per als seus fills i filles i els ha animat a seguir amb les seues mobilitzacions. “Ja m’haguera agradat vindre a Burjassot i que els vostres casos foren una excepció, però malauradament estic recorrent el País Valencià i trobant-me moltíssims casos similars als vostres”, ha manifestat Josep Maria Pañella.

Per últim s’ha compromés a presentar urgentment una Proposició No de Llei (PNL) a les Corts Valencianes per a demanar la licitació de l’execució de les obres del nou centre per al Sant Joan de Ribera i s’ha oferit a visitar in situ, aquest o qualsevol centre per conèixer de primera mà els problemes que estan patint.

Arxivat en: Cultura i Educació, General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *