El deteriorament de les infraestructures educatives públiques de Burjassot s’ha agreujat durant les últimes setmanes. Des d’abans de Falles, l’escola Villar Palasí es troba sense subministrament elèctric per causa d’un curtcircuit i un incendi al centre. La resposta de la Conselleria va ser encomanar la responsabilitat de cercar una empresa per fer la reparació a l’Ajuntament de Burjassot, amb un pressupost ínfim, que finalment ha estat adjudicada després d’un procés allargat pel baix pressupost de Conselleria, ja que algunes empreses no podien assumir-lo, ja que podía abocar-les a fer fallida, pels constants retards en el pagament de la Generalitat. La conseqüència és que el funcionament de l’escola es veu altament condicionat durant les últimes setmanes, sense que la Conselleria actue d’una manera ràpida i coherent per solucionar un problema que ja ve de llarg. Hem de sumar a aquest problema d’ara, les greus deficiències pel que fa al sistema de calderes que ha patit l’escola els últims anys. La reparació ha hagut de ser assumida per l’Ajuntament de Burjassot davant de la irresponsabilitat de la Conselleria.

Malauradament, aquesta no és l´única escola de Burjassot que pateix de manera sistemàtica la deixadesa de la Conselleria dirigida per M. José Català. Els col·legis Sant Joan de Ribera, Mare de Déu dels Desemparats i els IES Frederica Montseny i Vicent Andrés Estellés reivindiquen de manera constant la falta d’interès de les autoritats autonòmiques per mantenir les instal·lacions dels seus centres en unes condicions dignes.

Sergi Maicas, de la Secretaria d’Educació i Cultura de Compromís per Burjassot, ha mostrat la seua solidaritat amb les AMPES i Consells Escolars del centres, recolzant-los en totes les seues reivindicacions per una educació pública de qualitat.