La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Burjassot presenta l’Estratègia Comboi

Dimecres 27 de març la Casa de la Cultura de Burjassot va acollir amb una nombrosa participació de diferents agents socials del poble, com la Federació de veïns de Burjassot, l’Associació de Comerç, Club Darwin, Asociación Gitana Nuevas Ilusiones, Universitat de València, Associacions de dones, entre altres, que va omplir amb més de 70 persones la presentació de l’Estratègia Comboi per a aquesta localitat de l’Horta Nord,  Aquesta iniciativa, que es posarà en marxa en breu, està impulsada des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Emili Altur i l’empresa pública CEMEF SLU, de la qual Altur és President del seu Consell d’Administració, que segons va afirmar, té l’objectiu de fomentar l’activitat emprenedora i la reactivació de l’economia municipal a través del foment del emprenedurisme d’activitats innovadores. Estratègia comboi, el primer espai de la qual ja està obert a Xàbia, a la Marina Alta, compta amb el suport a Burjassot, no solament de l’Àrea de Promoció Econòmica de CEMEF SLU, sinó també dels agents socials del municipi, amb els quals ha mantingut diferents reunions preparatòries per a engegar el projecte.

A la presentació també van participar, a més del Regidor Emili Altur,  l’Alcalde, Jordi Sebastià que va saludar aquesta iniciativa destacant la importància de crear sinèrgies en èpoques de crisis per tal de superar-la col·lectivament, Julio Giménez i Chema Segovia de l’Estratègia Comboi, que van destacar que l’Estratègia Comboi està en ple procés d’instal·lació en un local del poble per a desenvolupar aquest interessant projecte d’espai de treball col·laboratiu. Es busca, segons afirmen els seus creadors, la revitalització de locals que romanen buits, principalment als centres històrics a fi de que els ocupen emprenedors o professionals que, a poc a poc, vagen donant vida al barri on estan situats. La idea fonamental del projecte és que els emprenedors compartisquen un lloc de treball els uns amb els altres. Es tracta que, com diu la paraula valenciana, facen “comboi” entre ells i es generen sinergies positives per a augmentar les possibilitats d’èxit, descobrir oportunitats en l’escassesa, aprofitar recursos i superar les adversitats col·lectivament.

 

També es reparteixen les despeses a tots els nivells, aigua, llum, lloguer, assegurança, conexió a Internet, neteja, de forma que un emprenedor o professional amb una bona idea i ganes de treballar pot accedir a través de Comboi a un espai propi de treball a un preu molt més assequible -entre 100 i 150 euros al mes- que el que es trobaria en el mercat. En quant als propietaris d’immobles, es cerquen locals nets i diàfans, a peu de carrer, amb alta de llum i aigua i amb tots els pagaments al corrent, se’ls ofereix un lloguer segur a preu raonable, mantenint la llibertat per a renovar l’acord o llogar-ho després a altres persones. Des de Comboi, que actuarà com a intermediari, es comprometen a retornar-ho “igual o millor” de com ho van trobar i posen en relleu que participant en aquest projecte, es recolza als emprenedors locals i facilita la recuperació econòmica.

Les persones interessades en participar en aquest projecte han de dirigir-se al CEMEF SLU, Carrer Mare de Déu dels Desemparats 26 baix o telefonar al 96 316 0250.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *