150 persones van assistir al sopar-coloqui que, dins el cicle d’economia social, va organitzar anit Compromís per Burjassot, amb l’economista i President de lAssociació Justícia i Pau de Barcelona, Arcadi Oliveres. La xarrada prèvia al sopar i al col·loqui amb els assistents estava titulada “economia sostenible a la mesura de les persones”.

El Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Burjassot es va omplir de gom a gom, destacant la presència del Diputat al Congrés Joan Baldoví, el Diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri, els regidors a l’Ajuntament de València Joan Ribó i Pilar Soriano, el Regidor a l’Ajuntament de Burjassot i Diputat Provincial per València Emili Altur o l’Alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià.

Aquest prestigiós economista va deixar algunes dades per a la reflexió com per exemple que segons la  FAO, amb 50.000 milions$/any es podria acabar amb la fam al món. En 4 anys, els bancs han rebut 92 vegades eixa xifra. La Taxa Tobin, aplicada a operacions especulatives intls, recaudaria 200.000M$, suficients per acabar 4 voltes amb fam mundial. 100mil prsones al dia moren d fam al mon. A occident (on cada vegada hi ha + fam) la producció d’aliments supera la demanda. Pel que fa al drama dels desnonaments i la bombolla immobiliària a l’estat Espanyol, Oliveres va afirmar que a Espanya hi ha una mitja de 3milions de pisos buits i 1milió de persones sense pis. No hem de rescatar caixes d’estalvis com la CCLM que avalen inversions com la de l’aeroport peatonal de Ciudad Real: 1200M€. o que els bancs no s’han de salvar, s’han d’enfonsar i que els banquers passen pels jutjats; no es pot fer altra cosa. Pel que fa a la moneda única europea sense una política social comuna europea és absolutament insostenible. Sobre possibles solucions, va aportar algunes dades com que la del cost militar diari a Espanya es de 52 milions d’euros com va reflectir un memoràndum d l’OTAN sobr despeça militar dels Estats. En definitiva, va afegir, l’economia mundial està governada per perfectes delinqüents.