El partit valencianista ha aconseguit el compromís del PSOE de Burjassot per a enriquir el pressupost de 2024 amb les propostes presentades per la coalició que lidera Maria Viu

Compromís per Burjassot coneix perfectament el seu paper dins de l’opisició a l’Ajuntament de Burjassot, sent el motor de les propostes progressistes al municipi per a fer un poble més social, conscienciat del seu entorn i que defense les polítiques relatives al benestar del seu veïnat. Així doncs, Maria Viu, portaveu del partit valencianista va llançar unes propostes d’esmenes als pressupostos municipals que van ser recollides per l’actual govern socialista amb el compromís que isquen endavant a l’exercici 2024.

“Parlar amb el veïnat diàriament, recollir les seues demandes i el treball d’un col·lectiu com el nostre que està a peu de carrer ens converteix en el motor de les propostes progressistes a Burjassot. Ara hem rebut el compromís de l’actual equip de govern per a seure’ns a negociar i treure endavant totes les propostes que hem plantejat, un motiu de molta felicitat per a acarar un 2024 on anem a continuar per ser una opsició responsable i ferma, però amb l’objectiu de fer poble”, explica Maria Viu, portaveu de Compromís per Burjassot.

Les propostes de Compromís per Burjassot acompleixen els diferents eixos estratègics de les polítiques de la coalició valencianista, aportant la seua experiència en camps com la transició verda, la recuperació del patrimoni local o la millora de la qualitat de vida de les persones.

D’aquesta manera, dins de les propostes que seran treballades per a que isquen endavant a partir de 2024, estan:

En matèria de política energètica i transició verda: la Confecció d’un Pla de lluita contra els extrems climàtics i la confecció d’un Pla de transformació energètica. Dos pilars claus que s’han de treballar i que han de tindre a Burjassot com un exemple a la comarca.

Pel que fa a polítiques de patrimoni local, d’una banda es vol treballar en el centenari Estelles amb la realització d’una sèrie d’actes commemoratius del millor poeta en la nostra llengua i fill de Burjassot, a més de la creació d’un Espai Estellés que és un deute que tenim com a poble amb la seua figura. També en patrimoni local, cal treballar conjuntament amb València per a rehabilitar les Sitges i ficar-se mans en l’obra en una part del nostre patrimoni que ens identifica com a poble.

Per últim, pel que fa a polítiques que afecten a les persones, Compromís per Burjassot ha incidit en la manca d’espais per als joves i les persones majors, demanant la creació d’un centre jove i un centre de dia i residència per a les persones majors.

La ciutadania pot accedir a les esmenes presentades per Compromís per Burjassot en la plana web del col·lectiu.