Per a la Regidoria de Medi Ambient i l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot, dirigida per Lluna Àrias, la reducció d’emissions contaminants és una prioritat, i aquesta iniciativa és un exemple.

Es tracta de la instal·lació d’un punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics, instal·lat en l’aparcament del Mercat Municipal l’Almara, al carrer Bernat i Baldoví. Una iniciativa que compta amb el suport de GVA IVACE i el seu programa Estalvi i Eficiència Energètica en el Transport.

En paraules de la regidora Lluna Àrias: «En l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot treballem per la transició cap un model de mobilitat més sostenible, fomentant els desplaçaments a peu o amb transport públic, però també facilitant l’ús de vehicles no contaminants».

Cada carregador té una potència de càrrega de 22kW  i, en estar instal·lat en la via pública, serà possible la seua utilització per part de qualsevol ciutadà i ciutadana de manera lliure, accedint des de la plataforma Electromaps. El punt permetrà la recàrrega semiràpida de dos vehicles de manera simultània mitjançant una connexió Tipus II (Mennekes IEC62196).