Responsabilitat i compromís per les Sitges de Burjassot

Des de Compromís Burjassot volem mostrar la nostra consternació pels fets ocorreguts ahir al pati de les Sitges de Burjassot. Des de fa anys el monument no es trobava en un bon estat i mancava d’una conservació adequada per a un monument que data del segle XVI.

Compromís Burjassot fa anys, molt abans d’entrar a la Corporació Municipal, que reclamem una solució per les Sitges. L’any 2006, encetarem una campanya per tal de prohibir la realització de concerts al Pati de les Sitges, ja que una màquina va trencar un dels pilons. Sent Alcalde Jordi Sebastià es van demanar formalment diferents reunions amb l’Alcaldessa de València, Rita Barberà, la qual mai es va dignar a respondre les sol·licituds de l’Ajuntament de Burjassot. Durant 24 anys, el Partit Popular s’ha desentés completament del monument, condemnant-lo a l’abandonament més absolut.

Compromís, a més, hem aprovat diferents mocions i, sent ja membres de l’equip de govern, i amb el nou equip de govern de l’Ajuntament de València, hem realitzat diferents reunions i visites amb Joan Ribó, Alcalde de València i Glòria Tello, regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de València.

 

Durant els darrers anys institucions com l’Ajuntament de València o la Generalitat Valenciana han mostrat el seu interés en la rehabilitació i conservació del pati de les Sitges. Després d’anys de silenci, per fi s’havia aconseguit posar en marxa unes obres de millora per l’enllosat del monument, precisament per evitar les filtracions d’aigua que han acabat per tombar una part del mur.

El passat divendres, l’associació Amics de les Sitges i el regidor de Turisme, Roc Senent, van mantenir una reunió amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per demanar la modificació del conveni de cessió del monument i ampliar-lo a cinquanta anys. Així mateix, el ple municipal va aprovar el passat mes de maig una moció en la qual es reflectia la voluntat de la corporació municipal per iniciar les obres de consolidació de l’enllosat i la galeria interior, així com la modificació del conveni vigent amb l’Ajuntament de València.

Som moltes les institucions i persones que hem mostrat el seu interés i hem treballat pel bé de les Sitges, que hem reclamat aquesta necessària rehabilitació. La ciutadania de Burjassot i la societat civil del poble tampoc han deixat de mostrar el seu interés per millorar les condicions del monument i reconèixer el seu valor històric, des del paper de l’associació de veïns de Nucli Antic durant anys, fins a la recent fundació de l’associació Amics de les Sitges.

Des de Compromís per Burjassot continuarem dedicant tots els esforços necessaris per a rehabilitar i conservar la part més emblemàtica del nostre poble.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *