Des de Compromís per Burjassot pensem que les institucions públiques han de promoure qualsevol tipus d’iniciativa encaminada a complir amb els objectius de reducció de residus. De la mateixa manera, aquestes institucions han de mostrar un compromís amb el medi ambient mitjançant unes bones pràctiques en el seu propi funcionament intern, i el seu dia a dia ha d’estar emmarcat en un ambient i unes dinàmiques de treball respectuoses amb el medi ambient, reduint el màxim possible el seu impacte negatiu.

Per aquests motius hem presentat al ple de juny una moció per implantar mesures de sostenibilitat als edificis municipals.

Entre les propostes incloem:

Deixar de subministrar aigua embotellada en els plens municipals als i les membres del ple.

Instal·lar contenidors de reciclatge en totes les àrees de l’Ajuntament, així com en la resta d’edificis municipals.

– Substituir el paper blanc per paper reciclat lliure de clor en totes les àrees municipals.

– Configurar els equips informàtics de totes les àrees de treball de l’ajuntament perquè les impressores imprimisquen automàticament en format esborrany i a dues cares.

– Incorporar als materials de treball, productes de neteja ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

– Substituir les piles dels diferents dispositius electrònics utilitzats pels treballadors i treballadores (com per exemple comandaments de l’aire condicionat, llanternes, etc.) per piles recarregables de llarga duració.