Celebrem una nova edició dels Premis Vicent Andrés Estellés

El passat divendres 1 de juny el Mercat Antic de Burjassot va acollir la XVIII Edició dels Premis de Poesia Vicent Andrés Estellés.

Amb el treball previ de l’Institut de Cultura i Joventut i de l’Agencia de Promoció del Valencià (AVIVA), dirgida per Maria Viu, l’Ajuntament de Burjassot va tornar a retre homenatge al gran poeta burjassoter, considerat com una de les figures poètiques capitals del segle XX i gran renovador de la poesia contemporània en valencià.

La guardonada d’aquesta edició va ser Àngels Gregori, que va rebre la Sitja d’Honor per la seua obra “Quan els grans arbres cauen”. Àngels va explicar, amb orgull, que no era aquesta la primera vegada que l’autora ho intentava amb el premi Estellés i tampoc la primera vegada que ho guanyava. La seua primera vegada va ser quan tenia divuit anys i va guanyar el primer premi del tercer Concurs de Poesia Juvenil Vicent Andrés Estellés de Burjassot, amb el seu poema “La dansa de l’enyor”.

La vetllada va comptar amb l’actuació musical d’Albert Ortega, “Bertomeu”, el cantautor valencià d’Alberic, que va eixir a l’escenari per a captivar al públic, amb la seua veu i la seua guitarra, instruments dels quals es va servir, de manera exquisida i elegant, per a interpretar diferents poemes musicats d’Estellés, que formen part dels seus treballs “Estellés infinit” i “Collita i llaurador”.

A més, davant el suggeriment realitzat per la família del poeta, en la figura dels seus fills, Carmina i Vicent, l’Enciclopèdia Catalana, responsable de l’edició d’aquest llibre tan especial, a través del seu segell Enciclopèdia Art, ha volgut obsequiar al poble de Burjassot amb un exemplar de “Plensa/ Estellés- L’ Hotel París” perquè, a partir d’ara, puga ser contemplada i gaudida per tots els veïns i les veïnes del poble, en la Biblioteca Municipal.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *