Aprovada la nostra moció per prioritzar els recursos a inversió social enlloc del nou programa d’armament

El grup municipal de Compromís per Burjassot, ha presentat per al ple del mes d’abril una moció per prioritzar els recursos a inversió social i pensions enlloc del nou programa d’armament. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups excepte de Ciudadanos i el Partit Popular, que van votar en contra.

Segons l’informe “Els despropòsits de la Despesa Militar” del Centre Dels d’Estudis per la Pau, la Despesa Militar total espanyola va ser de 18.776 milions d’euros en l’any 2017, quasi 2.000 milions d’euros més que l’any anterior, el que suposa que cada ciutadà va contribuir de mitjana amb 404 euros de la seva renda a esta finalitat. En total, això suposa un 1’64% del PIB espanyol, superant amb escreix l’1% del PIB que assenyala la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i ens apropa al 2% que la Casa Blanca reclama als seus socis de l’OTAN.

La despesa militar total actual és igual que la suma del que l’Estat dedica a Foment del Treball (5.499 milions), Infraestructures (5.392 milions), Sanitat (4.093 milions), Educació (2.525) i Cultura (801 milions). De fet, des del 2008 fins ara el pressupost en Infraestructures s’ha reduït un 63%, en Cultura un 34%, en Foment del Treball un 28%, i en Investigació Civil un 21%, mentre que en Despesa Militar real només s’ha reduït un 10%, gaudint d’un privilegi que no han tingut altres partides.

És en qüestions com aquestes on queden clares les prioritats d’un govern, i per aquest motiu el grup Compromís ha proposat a l’Ajuntament de Burjassot  arribar a un acord perquè el Consell inste el Govern espanyol a renunciar a engegar un nou Programa Especial d’Armament i destinar els recursos previstos en aquesta despesa militar a reforçar els serveis públics essencials: educació, sanitat, dependència i, especialment, el sistema de pensions, alhora que s’impulsa una cultura per la pau i el desarmament.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *