La Diputació de València col·laborarà amb el projecte contra les inundacions a Burjassot

La regidora de Medi Ambient de Burjassot, Lluna Àrias, i l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, s’han reunit amb Josep Bort, diputat provincial de Medi Ambient, i Emili Altur, diputat provincial de Cooperació Municipal per establir una via de finançament que impulse un projecte que pretén minimitzar l’impacte de les pluges i inundacions als municipis de Burjassot, Godella, Rocafort i Massarrojos.

Es tracta d’un projecte per crear infraestructures verdes que drenen l’aigua amb la construcció de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenibles, i que servirien per absorbir l’aigua de pluja i reduir el cabal en les zones baixes evitant les inundacions.

Després d’aquest primer contacte, la Diputació es compromet a col·laborar en la cerca de finançament per al projecte dels Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS)  i  iniciarà les línies de treball des de l’empresa pública Divalterra. L’estudi previ servirà per completar el treball preliminar que es va realitzar en desembre de 2017 per part del Grup de Climatologia des de Satèl·lits de la Universitat de València en un encàrrec de l’ajuntament de Burjassot.

La regidora de Medi Ambient de Burjassot, Lluna Àrias, ha destacat que «el compromís que s’ha establert entre la corporació provincial i els ajuntaments suposa una via per solucionar un problema molt greu per als quatre municipis, i per primera vegada en la història anem els quatre pobles de la mà per a trobar esta resposta tant per part de la Generalitat com de la Diputació».

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *