L’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu, participarà en la campanya “Sempre Teua, la teua llengua” amb el Bus de la Llengua. Burjassot serà el primer municipi a gaudir d’aquesta iniciativa de la Generalitat Valenciana que visitarà més de 100 municipis. La campanya té com a objectiu principal la promoció social del valencià mitjançant activitats lúdiques i tallers amb el Bus de la Llengua, que farà un itinerari per tot el territori valencià fins a la primavera de 2019.

Des de dimarts 20 fins dissabte 24 de març, el Bus de la Llengua  recorrerà els carrers de Burjassot, i aturarà el pas per obrir les seues portes en tres punts diferents del municipi. La primera parada serà a la plaça Emilio Castelar, els dies 20, 22 i 23. El campus universitari acollirà el bus dia 21. L’última parada del Bus de la Llengua serà dissabte 24 a la Carretera de Llíria per unir-se a l’ESUC (Espai Sostenible Urbà Comercial), en una jornada lúdica on els comerços i restaurants mostraran els seus productes a l’aire lliure. L’horari d’activitat de l’autobús serà de 09:00 a 14:00 de manera ininterrompuda.

Tothom està convidat a participar en els cinc tallers lúdics que s’imparteixen. Aquests cinc tallers tractaran, entre altres coses, les característiques geogràfiques del nostre territori, el vocabulari valencià o la creativitat dels participants mitjançant eslògans. Per al correcte funcionament dels tallers, l’autobús comptarà amb la presència de dues persones que atendran els i les visitants.

El Bus de la Llengua arribarà a Burjassot en la mateixa setmana que ho fa “Estellés: 25 anys sense el poeta”, una campanya presentada per AVIVA Burjassot amb la qual es vol retre homenatge a Vicent Andrés Estellés amb actes i activitats 25 anys després de la seua mort. Activitats relacionades amb l’obra i la vida del poeta burjassoter que complementaran els tallers del bus i enriquiran els coneixements adquirits. Concretament, en les parades previstes a la plaça Emilio Castelar, el bus estarà acompanyat pel contacontes “Estellés en minúscula”, dirigit a xiquets i xiquetes de primària. A més, jocs gegants complementaran el bus per tota la plaça.

En paraules de la regidora de Promoció del Valencià, Maria Viu: «Ens fa molta il·lusió ser el primer poble que rep el Bus de la Llengua, i convide a tota la ciutadania a participar en els tallers que ofereix durant els cinc dies que ens visita. Amb campanyes com aquesta fomentem actituds positives cap a la llengua i ajudem a protegir i recuperar el valencià.»