Presentem una moció per l’eliminació de la Taxa Rosa

El grup municipal Compromís Burjassot ha presentat per al pròxim ple de febrer una moció demanant l’eliminació de la taxa rosa i la reducció de l’IVA en productes d’higiene femenina.

Parlem de la pujada de preus en productes que consumeixen les dones i que els homes paguen més barat. Hi ha molts exemples que fan palès la diferència de preu, com ara les maquinetes d’afaitar, desodorants, xampús i gels, cremes hidratants etc.

D’altra banda, cada dona es gasta de mitjana uns 355€ a l’any en la compra de productes d’higiene relacionats amb el cicle menstrual durant més de 30 anys de la seua vida. A més del pagament extra que suposa per a les dones, aquests productes d’higiene femenina estan gravats amb el 10% d’IVA com si no foren de primera necessitat

Tenint en compte que són béns totalment necessaris, és sense cap mena de dubte, un greuge comparatiu cap a les dones, les quals, ja pateixen una escletxa salarial respecte als homes i a més tenen una taxa molt més elevada de temporalitat i de parcialitat laboral.

Malgrat la seua importància, aquest tema continua sense debatre’s en la mesura necessària al Congrés. Aquest fet porta al grup municipal a presentar el text on demana a l’Ajuntament que inste al Govern Espanyol a iniciar els tràmits per reformar la fiscalitat dels productes d’higiene femenina, que se’ls considere béns de primera necessitat i així reduir el seu tipus impositiu al mínim. D’altra banda, es demana al govern que prenga les mesures necessàries per combatre la desigualtat que provoca la denominada Taxa Rosa i a defensar la igualtat de preus dels productes sense discriminació de gènere.

En paraules de Lluna Àrias, regidora d’Igualtat i portaveu de Compromís, «no podem fer altra cosa que pronunciar-nos en contra d’una injustícia com aquesta, que una vegada més ens discrimina. Pagar més per un producte pel simple fet d’estar etiquetat com a femení suposa una discriminació afegida en matèria econòmica. No sols hem de patir cobrar menys que els homes per desenvolupar el mateix treball, sinó que hem de pagar més per comprar el mateix producte. Esperem el suport de tots els grups municipals, perquè en matèria de gènere necessitem mesures concretes com aquesta i evitar partidismes».

Arxivat en: Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *