Lluna Àrias al Butlletí d’Informació Municipal: Els esforços han valgut la pena

No els passa a vostés que quan arriben dates com aquestes, els pega per tirar la vista enrere i fer balanç de tot allò que s’ha viscut? Es tracta d’un exercici que en política es fa menys sovint del que seria desitjable (els diria jo que segurament una vegada per legislatura, i punt) i que, tanmateix, resulta molt útil, no sols a l’hora d’avaluar el compliment de les teues propostes, sinó també per a adaptar la teua acció al que la ciutadania t’havia demandat i al que tu mateix has demandat en el passat.

Nosaltres a Compromís ho hem estat fent aquestes últimes setmanes: hem agafat les nostres propostes electorals, i hem analitzat quines d’eixes reivindicacions hem pogut transformar en accions o, almenys, en projectes per desenvolupar durant aquests dos últims anys al govern. I el resultat ha sigut revelador per molts motius. Un d’ells, el principal, que els esforços han valgut la pena. Òbviament que no hem pogut fer-ho tot, i clar que ens hauria agradat, però, sincerament, hem arribat més enllà del que pensàvem en iniciar el procés de revisió.

Hem ampliat els serveis que donem a la ciutadania de Burjassot. En Espai Dona, per exemple, hem pogut incorporar una agent d’Igualtat, amb la qual cosa augmentem les accions de sensibilització i els tallers a les escoles, i obrim nous espais amb l’atenció a les entitats; des de l’Oficina de Sostenibilitat hem encetat un pla contra la pobresa energètica, hem dotat de millors instal·lacions i nous serveis els Horts Socials i hem incorporat noves accions de sensibilització, com les jornades de neteja de l’horta. Més enllà de les àrees que jo mateixa dirigisc com a regidora, també hem multiplicat les accions de promoció del valencià al nostre poble, amb l’esforç de la regidora Maria Viu i un bon grapat d’idees innovadores (Felicidari, Estellés per píxels…) i hem fet que el valencià arribe a més llocs on fins ara no ho feia, amb la incorporació d’una línia en valencià en una de les escoletes municipals, les classes de valencià per a pares i mares als centres escolars i dins l’horari lectiu, o els tallers d’escriptura creativa en la nostra llengua. I en l’àmbit del comerç, amb Roc Senent al capdavant, han sorgit noves iniciatives com la fira outlet, o el festival Oktoberfest, dinamitzant a més l’espai del nostre Mercat Antic, i s’ha dotat al Mercat d’una nova imatge, no sols visual (Benvingut, Mercat de l’Almara!) sinó també física, amb les obres de millora de l’estiu. I també per iniciativa nostra, i amb el treball d’Emili Altur, s’ha introduït un major nivell de transparència en els recursos humans de l’Ajuntament i s’ha treballat per la regularització del personal.

Aquests esforços no han sigut individuals. Hem treballat en xarxa, buscant la transversalitat de les nostres accions, i implicant diverses àrees (quan no totes) del nostre Ajuntament, amb el Pla d’Igualtat Municipal, el procés d’autodiagnosi energètica, que ens permetrà estalviar i reinvertir en accions pel Medi Ambient, amb iniciatives com Troballengua, que identifica els comerços on ens entenen en valencià, o amb la retolació de preus en valencià al mercat, o la campanya per a estimar lliure (i en valencià) per Sant Dionís.

Parar, respirar i agafar impuls per a reprendre el camí. Aquest treball d’anàlisi ens ha servit també per a recarregar piles, per fer-nos una imatge mental del que queda per fer i del que hem de treballar perquè siga una realitat en 2018. Tenim el convenciment que amb la vostra ajuda i amb el nostre esforç, ho aconseguirem. Bon Any Nou i molt bones festes.

 Lluna Àrias, portaveu de Compromís per Burjassot

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *