Compromís per Burjassot ha presentat al ple del mes d’octubre, previst per al pròxim dia 31, una moció de condemna a les agressions patides per la ciutadania valenciana i per professionals dels mitjans de comunicació el passat dilluns, durant la manifestació convocada legalment per la Comissió 9 d’Octubre amb el lema “Si al valencià”.

Al text presentat, el grup insta a l’Ajuntament a demanar la dimissió immediata del Delegat de Govern, Juan Carlos Moragues «per no garantir la seguretat i el dret de manifestació en la marxa». El grup recorda que «és responsabilitat de l’Estat garantir la seguretat i el dret a la llibertat de reunió pacífica i de manifestació, que recull la Constitució en l’article 21, i que en aquest cas no han sigut protegits». A més, critica aquesta manca de previsió per part de Delegació de Govern per garantir la seguretat en una manifestació legal i autoritza13da, ja que «en les xarxes socials ja s’havia avançat la intenció d’aquests grups violents de concentrar-se sense cap permís».

La moció insta també a l’Ajuntament a demanar que la Delegació de Govern i el Govern de l’Estat prenguen totes les mesures necessàries per a dur a les persones responsables de les agressions davant de la justícia i perquè en el futur no es tornen a repetir aquests fets.

Per al grup, «els actes de violència feixista que han tingut lloc este dilluns als carrers de València ens avergonyeixen com a país demòcrata que som, són conseqüència del clima d’odi propiciat per declaracions incendiàries de gent irresponsable i han aconseguit interrompre el normal exercici d’expressió de les valencianes i els valencians que han volgut sumar-se a la marxa dins del marc de la reivindicació democràtica en un entorn de respecte i convivència.»