Hui comença el curs escolar. L’augment del professorat contractat per a enguany —1.443— i el descens d’alumnat matriculat als centres del País Valencià —12.000— ha reduït la ràtio per classe a 22,5 estudiants (un punt menys si es calcula només la xarxa pública). Són algunes de les dades que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, va presentar el passat dijous i que reflecteixen, segons ha dit, la importància que l’Executiu autonòmic dóna a l’educació, convertida en un dels pilars de la legislatura.

Així, ha destacat que Xarxa Llibres incorpora aquest curs a 52.201 alumnes fins els 377.015, amb un estalvi mitjà per família de 300 euros. El pla està actiu en tots els centres públics i en un 76% dels concertats. Les beques de menjador tenen 20.000 persones beneficiàries més que en 2015, i l’alumnat de 0 a tres anys ha crescut en 40.660, un 10% més que fa dos anys, en un context de baixada de la natalitat, que el conseller ha atribuït a l’obertura de 97 aules per a xiquets i xiquetes  de 2 anys en centres públics i a l’increment del bo infantil.

Segons aquestes dades, a més, en el que va de legislatura s’han obert 16 centres educatius i hi ha 18 en construcció i el sistema ha reintegrat a un 90% dels 5.000 docents perduts durant la crisi.

Sobre la implantació del plurilingüisme, després de l’aprovació d’un decret el passat dia 1 per a engegar-ho en les aules de 3 anys, el conseller s’ha mostrat confiat que el Ministeri d’Educació no recorrerà davant el Tribunal Constitucional aquesta nova norma i ha qualificat d “irrenunciable” el seu desenvolupament en els següents cursos.