Burjassot es posiciona a favor d’un finançament just per a les valencianes i els valencians.

El ple de l’Ajuntament de Burjassot celebrat el passat dia 27 de juny va aprovar la moció sobre l’infrafinançament autonòmic, amb els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE, PP, EU, Totes amb Burjassot i l’abstenció de Ciutadans. La moció insta al Govern Central a realitzar “una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i valencianes disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i que permeta, igualment, l’exercici de les competències pròpies” i demana que les inversions territorials es facen d’acord amb el pes poblacional. Així mateix, l’acord arreplega “mostrar el suport de l’Ajuntament al manifest “Per un finançament just”, penjant una pancarta en la façana del Consistori o d’altres edificis públics” i “impulsar i fomentar la celebració de jornades, reunions, conferències o actes sobre la reforma necessària del sistema de finançament.

D’altra banda, el nostre grup també va tirar endavant una iniciativa per a acabar amb el deteriorament de les infraestructures del metro al seu pas per Burjassot així com la millora dels accessos a les parades del tramvia. La moció va comptar amb els vots a favor de tots els grups polítics, a excepció de l’abstenció de Totes amb Burjassot. Entre els acords, es contempla “instar a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a renovar l’assentament dels estabilitzadors i perfilats de carril per a mitigar el soroll provocat pels combois al seu pas pel casc urbà de Burjassot”, “instar al fet que, en aquells trams no afectats pel soterrament, s’apliquen mesurades correctivas de propagació acústica (pantalles)” i al fet que “mentre s’apliquen aquestes mesures pal·liatives de contaminació acústica i mediambiental, es sol·licita a la Conselleria una reducció de velocitat (30 Km hora) de tots els combois al seu pas per la població”.

A més a més, també es va aprovar la moció presentada per EU, per a l’elaboració d’un pla de participació cultural i altra del mateix grup en la qual es sol·licita la resolució de les incidències del Servei de Traumatologia del Centre d’Especialitats de Burjassot; es va donar llum verd a una altra moció per a la declaració de Burjassot com a municipi oposat a l’aplicació de l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA), l’acord de lliure comerç entre Canadà i la Unió Europea, després que votaren a favor tots els partit, excepte PSPV-PSOE i PP, que es van abstindre, i Ciudadanos, que hi va votar en contra. La moció contempla “declarar a Burjassot com a municipi insubmís i oposat al CETA, defensant els serveis públics bàsics per a la solidaritat i redistribució social“.

 

Finalment, el Ple Municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, una moció per al condicionament del Molí de la Sal i el seu entorn.

Finalment, tots els grups municipals van subscriure el Manifest del 19 de juny, pel qual s’insta al Govern de l’Estat a modificar i augmentar, en els Pressupostos Generals de l’Estat 2017, l’assignació destinada, tant per a la lluita contra la violència de gènere, com en relació a les polítiques d’igualtat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *