Compromís per Burjassot demana el suport de l’Ajuntament per a exigir al govern central un finançament just

L’Ajuntament de Burjassot abordarà al pròxim ple del mes de juny la qüestió de l’infrafinançament, a instàncies de Compromís per Burjassot. El grup ha presentat una moció en la qual es demana, concretament, «instar el Govern Central a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i les valencianes disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i permeta, d’igual manera, l’exercici de les competències pròpies».

La portaveu de Compromís per Burjassot, Lluna Àrias, ha explicat que «s’estan presentant, i es presentaran, iniciatives similars en altres ajuntaments. Cal recordar que la nostra autonomia és la pitjor finançada de l’Estat, i l’única que, tenint una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, aportem a les arques de l’Estat com si estiguérem per damunt, és a dir, que som pobres però paguem com a rics.»

Per a la regidora, «la situació és encara més greu si sumem el dèficit en inversions al nostre territori que anualment ens imposen els distints governs centrals a través dels Pressupostos Generals de l’Estat: sent la nostra autonomia un 11% de la població de l’estat espanyol, mai rebem un percentatge d’inversions concorde al nombre d’habitants. És per això que al text presentat insistim també en la necessitat d’instar el Govern de l’Estat perquè les inversions territorialitzades es facen d’acord amb el  pes poblacional».

La moció demana, finalment, que l’Ajuntament manifeste el suport a aquesta reivindicació penjant una pancarta a la façana de l’ajuntament o d’altres edificis públics amb el lema “Per un Finançament Just” i que s’impulsen jornades, reunions, conferències o actes sobre la reforma necessària del sistema de finançament.

Al text de la moció es recorda, a més, que durant el mes d’abril del 2016 la Generalitat Valenciana va promoure la recollida de signatures a favor d’un manifest que portava per títol “Per un finançament just”, que finalment van signar més de 600 entitats valencianes (també més de 300 Ajuntaments) i que posteriorment, a les Corts s’han pres per unanimitat diferents acords respecte a la necessària reforma del sistema de finançament i les inversions de l’Estat d’acord al pes poblacional de la Comunitat Valenciana.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *