Burjassot aprova les bases per a triar la Sindicatura de Greuges Municipal

El ple municipal del mes de maig ha aprovat, amb els únics vots en contra de Ciudadanos, les bases de la convocatòria pública per a la selecció dels candidats a ocupar la Sindicatura de Greuges del municipi, una antiga reivindicació del grup Compromís per Burjassot que ja està més prop de ser una realitat.

Tot i ser una iniciativa secundada pel ple municipal, i de la qual ja s’havia aprovat el reglament l’any 2010, aquesta iniciativa no s’havia materialitzat de manera efectiva. Segons ha explicat el regidor Roc Senent, qui ha defensat el text, «després de set anys d’hibernació del tema hem decidit iniciar el procediment per posar en pràctica la seua creació, perquè volem avançar en la democratització de l’Administració i defensa dels drets de la Ciutadania.»

Aquesta Sindicatura Municipal és una figura autònoma i no rebrà cap remuneració, tot i que sí les indemnitzacions corresponents a l’exercici de la seua funció. A més, disposarà d’un local per a l’atenció al públic i amb la col·laboració d’un membre del personal funcionari de l’Ajuntament, que, al mateix temps actuarà com a nexe d’unió administratiu.

Segons s’arreplega a les bases, aquelles persones interessades haurien de ser de nacionalitat espanyola o d’un país membre de la UE, majors d’edat i tindre ple ús dels seus drets civils o polítics i estar empadronades a Burjassot. Respecte a la seua formació, han d’estar en possessió, com a mínim, del Graduat Escolar o equivalent i conéixer amb solvència les dues llengües oficials del País Valencià. Per últim, quedarien excloses les candidatures que tinguen càrrec polític o funció administrativa a l’Ajuntament de Burjassot, organismes autònoms o empreses públiques, o que estiguen afiliades a un partit polític.

 

D’altra banda, també s’ha aprovat la proclamació com a “ciutats agermanades” dels municipis de Burjassot, Godella i Lanuvio. També aquesta iniciativa ve de lluny, ja que es va iniciar amb l’aprovació (per unanimitat) d’una moció d’Alcaldia, aleshores de Jordi Sebastià, en setembre del 2013.

El tenor italià Giacommo Lauri Volpi manté forts lligams amb Burjassot, on va viure, en una vila que encara es conserva, ubicada actualment al carrer que porta el seu nom, i on va morir, tot i estar soterrat juntament amb la seua esposa Maria Ros, a Godella. La gestió de l’agermanament correspon a la regidoria de Turisme. En la defensa de la moció, el regidor de l’àrea, Roc Senent, ha definit aquesta iniciativa com a «la creació d’un marc institucional que facilite els intercanvis d’informació i persones, en l’àmbit cultural, econòmic, esportiu, educatiu i turístic».

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *