Burjassot participa en els actes de València, Capital Mundial de l’Alimentació

Burjassot està present en les celebracions per la capitalitat mundial de l’Alimentació de la ciutat de València. La primera d’elles ha sigut el simposi sobre nutrició i sistemes alimentaris sostenibles que la Universitat Politècnica de València celebra els dies 20 i 21 d’abril.

A través de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, que dirigeix el regidor Roc Senent, l’Ajuntament ha convidat a ponents i assistents a aquest simposi a conéixer Les Sitges de Burjassot, el nostre més conegut monument, el sistema de magatzematge de gra que va tenir la ciutat de València entre els segles XVI i XVIII i des de 1982, i reconegudes com a Monument Històric Artístic Nacional.

Aquest passat dimecres, la delegació de participants en els Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles, vinguts de diferents punts de l’estat espanyol i d’algunes ciutats europees, va ser rebuda en el Saló de Plens de l’Ajuntament, per a, després, iniciar la visita al conjunt arquitectònic. Entre ells es trobàven també diferents autoritats, com ara Consòl Castillo, regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de València, Vicent Domingo, comissionat de la capitalitat mundial de l’alimentació, i José María Álvarez- Coque, responsable per la UPV de l’organització del simposi. De part de l’Ajuntament de Burjassot també assistiren la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias i la vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu, entre altres. Després de les intervencions de Roc Senent i de Consòl Castillo, la delegació es va dirigir cap al Pati de les Sitges, punt en el qual es va iniciar la visita guiada.

València es va alçar com la Capital Mundial de l’Alimentació 2017, un nomenament ratificat per la FAO, l’organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, institució que va decidir que, d’entre les ciutats que van signar el pacte de Milà, fóra València l’escollida com a capital per a l’any en curs.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *