Aviva fomenta amb les escoles l’ús de la llengua

Són setmanes de molta activitat a l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, AVIVA. L’entitat que dirigeix la regidora Maria Viu ha iniciat esta setmana les classes de valencià orientades a pares i mares d’alumnes dels centres educatius públics del municipi. Les classes s’imparteixen en horari escolar, per a facilitar l’assistència i es desenvoluparan fins a la meitat del mes de juny. Per a participar, cal contactar amb l’AMPA o amb la mateixa Agència.

El nivell és inicial, «precisament perquè l’objectiu és ajudar als pares i mares a prendre el seu contacte inicial amb el valencià. La majoria no han cursat els estudis en aquella llengua i, tot i tindre contacte amb ella, els resultarà complicat fins i tot ajudar als xiquets i xiquetes a fer els deures», segons la regidora. 

A més a més, AVIVA ha impulsat la campanya “Llegir és divertit”, que ja s’està duent a terme en tres col·legis públics de Burjassot, al CEIP Miguel Bordonau, el CEIP Sant Joan de Ribera i el CEIP Ferran de los Ríos. L’objectiu és incentivar el gust per la lectura en valencià entre els escolars, alhora que estimular el gust pels llibres entre els menuts i  menudes.

De moment, en esta primera fase de la campanya, l’Agència de Promoció del Valencià ha proporcionat gratuïtament, als centres escolars participants els llibres en valencià que, a hores d’ara, s’estan llegint a les aules i que els mateixos centres van escollir. En una segona fase es desenvoluparà la proposta didàctica per treballar-la a classe i aprofundir en la lectura. Finalment, hi haurà un concurs de microrelats.

Es tracta de propostes que AVIVA articula en coordinació amb les escoles i gràcies a l’interés i la participació del personal docent. Per això, com a mostra d’agraïment, l’Agència ha lliurat un reconexiement als dos centres més participatius en les activitats proposades aquest últim any, el Miquel Bordonau i el Sant Joan de Ribera, i els ha regalat una sessió de formació per al professorat gratuïta.

 

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *