El Servei d’Atenció Integral a les Dones de Burjassot, Espai Dona, treballarà, aquest mes de febrer (que, amb la celebració del dia de Sant Valentí arreu del món, és considerat el mes de l’amor per excel·lència) en diverses accions per a desmitificar l’amor romàntic.

Segons la regidora d’Igualtat i responsable d’Espai Dona, Lluna Àrias, aquest model de relació «segueix representant homes i dones com éssers diferents amb rols oposats però complementaris. A través de novel·les, pel·lícules, històries… en la nostra societat occidental hem construït i après una forma d’amor que defineixen com s’ha d’estimar “de veritat”. Allò de la mitja taronja, el “sin tí no soy nada” i tota una sèrie de referències suposadament romàntiques han contribuït, sobretot en les dones, a la idea que no som éssers sencers i realitzats fins que no trobem una parella que ens completa».

I front a això, des d’Espai Dona, ens proposen trencar amb aquests tòpics i reflexionar per a «construir entre altra forma d’entendre l’amor que ens permeta estimar-nos i gaudir de relacions afectives sanes i amables.» Amb eixe objectiu, s’ha editat un tríptic en el qual expliquen què és aquest fenomen i donen les claus d’una relació de parella saludable. A més, han organitzat la presentació del la novel·la juvenil “Parlem d’amor? Tu tries”, d’Anna Oliver Borràs, un llibre on se’ns fa testimoni d’una relació de parella que es va configurat segons les nostres decisions com a lectors o lectores, configurant un relat educatiu i amè.

Des d’ací pots consultar el tríptic editat, i ací, l’esdeveniment a Facebook.