Per primera vegada, els versos del Vicent Andrés Estellés, estaran disponibles al mòbil i la tablet, gràcies a l’App Poètica 2.0 “Estellés, la veu d’un poble”, que la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació presenta hui en el Museu d’Etnologia.

L’aplicació, disponible per a iOS i Android, funciona com una antologia multimèdia en la qual han participat actors i actrius valencians del cinema, teatre i televisió. Juntament amb els vídeos s’inclouen els textos complets de cadascun dels poemes i una funcionalitat de lectura guiada que marca cada vers en sincronia amb la interpretació del vídeo. A més, la secció “En context” ofereix entrevistes amb especialistes que expliquen aspectes fonamentals de l’obra d’Estellés i la seua importància dins de les lletres valencianes.

Poètica 2.0 és una iniciativa en la qual col·labora la Diputació i que té com a objectiu difondre la poesia a través de les noves tecnologies, creant una col·lecció d’aplicacions per a dispositius mòbils. Entre els seus pròxims projectes destaquen aquells dedicats a poetes com, per exemple, Ausiàs March, María Beneyto o Federico García Lorca.

“Estellés, la veu d’un poble”, pot descarregar-se a través d’aquest link: bit.ly/2eNCW4D