Espai Dona, el Servei d’Atenció Integral a les Dones que dirigeix la regidora Lluna Àrias, ha posat en marxa la segona fase de l’Escola d’Igualtat, el projecte comarcal per a l’empoderament i presa de consciència de gènere per part de les dones participants i per a la prevenció de qualsevol tipus de relació no saludable.

Burjassot ha sigut pioner en la implantació d’aquesta Escola d’Igualtat que s’està desenvolupant en la seua primera fase també als municipis de Moncada i Tavernes Blanques. En el cas de Burjassot, la primera fase es va dur a terme entre els mesos d’abril i juliol, i va comptar amb la participació de 15 dones de la localitat.

Per a aquesta segona fase, es vol, en paraules de les tècniques que imparteixen els tallers, la psicòloga i agent d’Igualtat Natalia Bellver i l’educadora social Dora García «afermar les ferramentes i estratègies apreses en la primera fase del taller, com són la gestió emocional, a través de l’empoderament, l’autoestima i el coneixement a través de la identitat personal des de la perspectiva de gènere. En aquest segon nivell es desenvoluparan dos temàtiques noves, una des de l’àmbit del treball i l’altra des de l’àmbit social». Hi ha previstes 11 sessions més, en aquesta segona fase, que han donat començament aquest passat dilluns.

Per a la regidora d’Igualtat de Burjassot, Lluna Àrias, «aquesta iniciativa ajudarà a les dones participants a apoderar-se, però també a dur eixe apoderament al seu entorn social, i a convertir-se elles mateixes en altaveus front la desigualtat que patim les dones cada dia». Per a l’edil, «aquest curs ve a completar la tasca de servei, assessorament i sensibilització que ja realitza Espai Dona des de la regidoria».

L’Escola d’Igualtat és un projecte comarcal que compta amb l’organització d’Espai Dona, el Servei d’Atenció Integral a les Dones de Burjassot, i la col·laboració de Pactem Nord i la Diputació de València. En aquest sentit, tal com ha destacat la regidora, «l’Escola es converteix també en un espai on reflexionar sobre les desigualtats de les quals som objecte dia a dia i crear una xarxa de suport mutu dins la comarca de l’Horta Nord».