El ple de setembre aprova una iniciativa de Compromís per a fomentar la utilització del llenguatge inclusiu

L’Ajuntament de Burjassot ha aprovat la moció de Compromís per Burjassot que demana a l’Ajuntament que fomente i promoga l’ús del llenguatge inclusiu en totes les comunicacions institucionals tant orals com escrites.

Per tal de facilitar aquesta tasca a tots els treballadors i treballadores del consistori, l’ens hauria de difondre una guia en format digital que hauria de ser facilitada també a portaveus dels grups municipals i associacions del poble, així com a totes les persones que la sol•liciten. La regidora Maria Viu ha sigut l’encarregada de defensar la moció.

A més, al ple d’este mes de setembre s’han abordat altres mocions presentades per diferents grups amb representació a l’Ajuntament. En primer lloc, una moció conjunta de tots els grups amb representació plenària, PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot, per a subscriure plenament “la Declaració Institucional de les Corts per a la posada en valor de la figura de Blasco Ibáñez”, amb motiu del 150 aniversari del seu naixement, que es complirà el pròxim any. El grup Compromís ens hem adherit a aquesta declaració, en la veu del portaveu Emili Altur.

També s’ha abordat una moció, presentada per Ciudadanos, sobre el sistema de recollida d’olis. La moció no ha eixit endavant, després que des de l’equip de govern s’explicara que ja existeix un pla de recollida d’olis que, a més, s’ha ampliat amb recollida d’altre tipus de residus, i que es regularà a través d’un conveni, l’esborrany del qual ja està redactat i es passarà en breu a tots els grups amb representació per a possibles aportacions.

No ha eixit endavant tampoc la moció, presentada per Totes, sobre la situació del Trànsit a Burjassot, donat que s’ha entés que ja existeix un pla de pacificació del trànsit que està duent-se a terme.

El Partit Popular, per la seua banda, ha defensat una moció instant a la convocatòria d’una junta de portaveus per a elaborar un document que demane a la Generalitat la dotació de pressupost per al soterrament de les vies del metro al seu pas per Burjassot, que tampoc ha eixit endavant. Compromís per Burjassot ha explicat que, una vegada estiguen aprovats els pressupostos de la Generalitat de 2017, si estos no inclouen el projecte per a Burjassot, lluitaran contra ells.

Finalment, també s’ha rebutjatuna moció del grup Totes amb Burjassot sobre els mitjans de comunicació municipals. La regidora Maria Viu ha explicat que les dades aportades en el text són errònies.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *