El TSJ rebutja el recurs de la Catòlica i anul·la la suspensió cautelar de les beques universitàries

El Tribunal Superior de Justícia ha revocat la suspensió cautelar que pesava sobre dos de les resolucions de beques de la Conselleria d’Educació, per a l’alumnat que vaja a finalitzar els estudis en universitats públiques del País Valencià. Amb esta decisió, es dóna via lliure a vora 11.800 beques que es mantenien paralitzades.

La Universitat Catòlica de València havia recorregut les beques, en entendre que es discrimina als alumnes de la privada, que no es poden presentar. El passat mes d’agost, el TSJ va acordar paralitzar temporalment les beques de no-abandonament, però també les beques universitàries de la Generalitat, sobre les quals encara no es coneix la decisió del jutjat.

En les actuacions que alcen la suspensió sobre les beques de no-abandonament, la sala argumenta que “no s’aprecia” que la no-adopció de la paralització cautelar puga suposar “una pèrdua de la finalitat legítima” del recurs.

D’una altra banda, el TSJ també ha donat suport a la decisió de la Conselleria de Sanitat de no permetre realitzar pràctiques en hospitals públics als estudiants de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Psicologia Clínica, Biotecnologia i Farmàcia de les Universitats privades. El tribunal entén que la mesura, ni és discriminatòria ni atempta contra la llibertat religiosa, ni coarta el dret dels alumnes a triar centre universitari.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *